Зам.-министър Иван Христанов:  Опашки на “Капитан Андреево” няма, процесът е напълно овладян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Подозрения за милиони левове, които са изтичали през частна фирма за фитосанитарен контрол на ГКПП “Капитан Андреево”, се завъртяха в общественото пространство. Замесени в нея се оказаха служители от Земеделското министерство и Българската агенция за безопасност на храните, които се оплакаха, че им е оказван натиск и са им предлагани подкупи, за да възстановят работата на частната лаборатория, която извършва проверка на храните, които влизат през българо-турската граница.

Става дума за фирмата “Евролаб 2001”,  която доскоро единствена изследваше пробите от преминаващите камиони в лаборатория на граничния пункт. Преди 9 дни смененият шеф на Агенцията по храните успя да прекрати договора с фирмата и се оплака, че му е предлаган подкуп. Собственикът на фирмата пък заговори за заплахи. През това време километрични опашки от камиони се извиха на границата.

Къде е истината? В студиото на “Говори сега” заместник-министърът на земеделието Иван Христанов внесе яснота по казуса.

Имаше забавяне първите два, което увеличи опашките. Положиха се усилия да се нормализират процесите, които бяха саботирани на няколко пъти. В момента процесът е напълно овладян, заяви той и обобщи:

“Така че в момента опашки на “Капитан Андреево” няма.”

Какво още каза  Иван Христанов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад